Tehnoloģija un receptes

Konservu sterilizācijas režīmi

Nosaukums

Taras tilpums, l

Sterilizācijas temperatūra, о С

 Sterilizācijas laiks, mi

KONSERVI

Gaļas konservi

0,350…1,0

113-115

30-40

Konservi no putna gaļas

0,350…1,0

112-114

30-35

Zivju konservi

0,350…1,0

115

25-30

Dārzeņu konservi

0,350…1,0

100

15-20

Marinētas sēnes

0,350…1,0

110

30-40

MĒRCES

Dārzeņu mērces

0,350…1,0

100

10-15

Augļu mērces

0,350…1,0

100

15-20

DAŽĀDI DĀRZEŅI

«Zaļie zirnīši»

0,350…1,0

115

30-35

«Pākšu pupiņas»

0,350…1,0

115

25-30

«Puķu kāposti»,

«Saldie pipari»

0,350…1,0

110

20

 

«Burkāni»,

«Bietes»,

«Jaunie kartupeļi»

«Pupiņas ar sīpoliem tomātu mērcē»

«Dārzeņu maisījums tomātu mērcē»

0,350…2,0

114

25-35

SULAS

«Skābēto kāpostu sula»

0,350…2,0

90

25-30

Jauktās sulas:

Biešu-ābolu

Burkānu-ābolu

Burkānu-brūkleņu

Burkānu-dzērveņu

Burkānu-vīnogu

0,350…2,0

 

 

114

 

 

30-35

Dabīgās sulas

0,350…3,0

90

15-20

Sulas ar cukuru, jauktās

0,350…3,0

85

15-20